Algemene voorwaarden voor kopers

Strivvy Algemene voorwaarden voor kopers

 1. Overeenkomst
Door je aan te melden als koper op Strivvy of door items te kopen via onze webshop, ga je automatisch akkoord met deze voorwaarden welke op afstand zijn overeengekomen. In deze voorwaarden zal worden verwezen naar Strivvy als ‘Strivvy’ of in de eerste persoon en naar de koper als ‘koper’, ‘klant’ of in de tweede persoon.

 2. Algemeen
Strivvy verkoopt producten met levering binnen Nederland. Bestellingen worden ontvangen via onze diensten (bijv. strivvy.nl). Voor vragen over je bestelling of over onze items, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Je dient bij het bestellen bij Strivvy altijd je e-mailadres te controleren omdat alle communicatie met betrekking tot je bestelling per e-mail plaatsvindt.

Strivvy behoudt het recht op definitieve verkopen, verloren goederen, vertragingen, overmacht, technische problemen en onjuiste artikelinformatie. Strivvy behoudt het recht om prijzen te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving en om een bestelling te annuleren als daar speciale redenen voor zijn.

 Strivvy bezit alle intellectuele eigendomsrechten (zoals afbeeldingen, knowhow, etc.) die in onze diensten worden gebruikt.

3. Prijzen en betalingen
De prijzen van onze producten zijn vermeld in Euro’s en inclusief btw. Wij maken gebruik van de margeregeling in onze btw, dit betekent dat er 21% btw wordt berekend over de commissie die Strivvy rekent voor een item en niet over de gehele verkoopprijs. We behouden het recht om prijzen te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving. De prijs die op het moment van bestellen wordt weergegeven of van kracht is, is de prijs die van toepassing is, ongeacht of de prijs daarna wordt verhoogd of verlaagd.

4. Leveringen
De totale levertijd van de bestelling wordt bepaald door wanneer je de betaling hebt doorlopen. Nadat we de betaling hebben ontvangen, sturen we het product op. Normaliter bedraagt de levertijd 1-5 werkdagen. We behouden het recht om voor de verzendoptie te kiezen die het meest betaalbaar is en op basis van grootte en gewicht. Een verzending wordt in zijn totaliteit verzonden wanneer de volledige bestelling in één keer is betaald. We behouden het recht om leveringen uit te stellen.

Je bent als klant verantwoordelijk voor het correct invoeren van het verzendadres voordat je de aankoop afrondt. We bieden geen adreswijziging aan wanneer de betaling is uitgevoerd. We bieden ook geen pakketomleiding aan. Voor pakketten die vanwege een onjuist adres aan ons worden geretourneerd, brengen wij jou de kosten voor verzending, retourzending, administratie en afhandeling in rekening; dit bedraagt momenteel 20 euro.

5. Vertraging en deellevering
We doen ons best om na een voltooide bestelling de desbetreffende producten zo snel mogelijk te leveren, maar soms kan er een vertraging optreden. We garanderen om deze reden geen bezorging op een bepaalde dag of tijd en hebben altijd het recht op een vertraagde verzending. Vertraging duren meestal niet meer dan een paar dagen.

Als je in dezelfde bestelling meerdere producten hebt besteld, sturen wij de producten normaliter in één zending. Wanneer dit niet mogelijk is worden niet-geleverde producten geprioriteerd en zo snel mogelijk verzonden.

6. Annulering
Alle producten die wij aanbieden zijn compleet uniek en daarom maar eenmalig te bestellen, echter garanderen wij nooit een levering tot een bepaalde dag en behouden altijd het recht om een product niet meer leverbaar te hebben, om wat voor reden dan ook. Als een product niet meer leverbaar is, wordt het uit je bestelling geannuleerd. In geval van een annulering wordt deze informatie per e-mail naar je verzonden. De betaalde prijs voor een geannuleerd item zal niet per rekening worden gebracht of, als de betaling al is afgerond, worden terugbetaald door Strivvy aan de koper binnen 30 dagen.

7. Herroepingsrecht en retourneren
Als koper heb je altijd een wettelijke bedenktijd van 14 dagen waarbinnen je je artikel kunt retourneren zonder opgaaf van reden. Strivvy zal echter wel kunnen vragen om een reden om zodoende onze dienst te kunnen verbeteren. Deze 14 dagen gelden vanaf het moment dat je als koper het item hebt ontvangen. Als je een bestelling hebt gedaan die in meerdere verzendingen is of wordt geleverd, dan begint de bedenktijd vanaf het moment dat je de laatste zending hebt ontvangen. Artikelen die je wilt retourneren moeten met bijbehorende labels/etiketten en verpakking binnen 14 dagen worden teruggestuurd naar Strivvy. Wij brengen geen retourkosten in rekening, maar je moet wel de verzendkosten betalen voor de retourzending.

Een item dat je wilt retourneren dient niet gebruikt te zijn en in dezelfde staat te zijn zoals deze was toen wij het product verzonden naar het opgegeven adres. Je kunt het product beoordelen en nagaan of je kledingitems past, maar het item mag niet daadwerkelijk gebruikt zijn (kleding mag niet gedragen zijn). Wanneer bij ontvangst van het geretourneerde item blijkt dat het product niet in dezelfde staat is zoals deze was tijdens de verzending door Strivvy of dat het product gebruikt is, zullen wij als vergoeding hiervoor de prijs van het geretourneerde product niet terugbetalen aan de koper. 

Wanneer je als koper gebruik wilt maken van je herroepingsrecht, moet je dit schriftelijk van te voren melden bij ons. Je kunt ook gebruik maken van het officiële modelformulier voor herroeping van de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt en ons dit (ingevulde) formulier toesturen. Het formulier kun je hier vinden.

Voel je vrij om de verpakking waarin het product is geleverd, opnieuw te gebruiken. Mocht je de originele verpakking niet meer hebben, dan is het natuurlijk mogelijk om een andere verpakking te gebruiken. Het meest belangrijke is dat je retourzending goed verpakt is en je volledige naam en retourreferentie bevat.

Zodra we de retourzending in ontvangst hebben genomen, ontvang je het bedrag dat jou in rekening is gebracht, minus de verzendkosten, van ons terug, mits het product voldoet aan de eerdergenoemde voorwaarden (d.w.z. binnen 14 dagen geannuleerd, ongedragen en in dezelfde staat als bij verzending door Strivvy). Je kunt je product niet ruilen voor andere producten op onze site in verband met het feit dat ieder item uniek is en wij niet meerdere zelfde producten op voorraad hebben. Wel kun je een product retourneren en in plaats daarvan een ander product bestellen. We proberen het bedrag zo snel mogelijk en op dezelfde wijze als waarop je hebt betaald terug te storten, uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van je annulering, op voorwaarde dat we de producten hebben ontvangen of bewijs hebben van verzending hiervan.

Producten die defect zijn of onjuist, kunnen niet worden geretourneerd. Voor deze items moet de koper het klachtenproces doorlopen.

8. Klachten
Het product wordt in de bestaande staat verkocht en alleen wat op de foto’s te zien is, wordt meegeleverd, tenzij anders vermeld. Strivvy is niet aansprakelijk als producten die je bij ons hebt gekocht schade toebrengen aan je bestaande items of bezittingen.

Indien een item afwijkt van hetgeen dat volgens jou is overeengekomen tussen jouzelf en Strivvy, kun je hiervoor een klacht indienen. Hieronder vallen alleen originele gebreken en geen gebreken die bijvoorbeeld zijn ontstaan door normale slijtage door gebruik van het product. Klachten moeten binnen een redelijk termijn nadat de fout is ontdekt, worden ingediend. Strivvy behoudt het recht om te beslissen welke van de volgende oplossingen wordt geleverd: het defect verhelpen, het product opnieuw leveren of terugbetaling van de verkoopprijs die door de koper betaald is voor een product.

Alle klachten worden genoteerd via iemand van het Strivvy-team en via onze officiële klachtenprocedure behandeld. Wij hechten enorm veel waarde aan onze gebruikers en hun ervaring en zullen altijd kijken naar de beste oplossing voor beide partijen.

9. Terugbetalingen
Wanneer een bestelling geheel of gedeeltelijk wordt terugbetaald, wordt de waarde van deze terugbetaling teruggestort op dezelfde bankrekening als waarmee de betaling is verricht.

10. Coupons
Coupons zijn eenmalig geldig voor één gebruiker. Net zoals bij producten, heeft de koper een wettelijke bedenktijd van 14 dagen na het bestellen van een coupon. Als de koper besluit gebruik te maken van de wettelijke herroepingsrecht, mag de coupon niet al gebruikt zijn door de koper of geregistreerd zijn. De coupon moet dus ongebruikt zijn wanneer je besluit van de koop af te zien.

De coupon is een waardedocument die eenmalig geldig is voor maximaal één (1) jaar. Strivvy is niet verantwoordelijk voor verloren coupons. De verkoper is verantwoordelijk voor het opgeven van de juiste gegevens bij het kopen van een coupon. Strivvy zal geen coupons vervangen die zijn verzonden naar een onjuist opgegeven e-mailadres en gebruikt of geregistreerd zijn door een andere gebruiker.

11. Gegevensbeleid
Strivvy verzamelt en gebruikt je persoonlijke gegevens om je de hierboven beschreven diensten te bieden. Lees onze voorwaarden omtrent privacy over hoe we je informatie verzamelen en gebruiken.

12. Overig
We nemen de ervaring van onze klanten extreem serieus en raden iedere gebruiker aan om contact op te nemen met onze klantenservice bij vragen of eventuele klachten.

13. Geschillen
Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.